Geld komt je aanwaaien

Gepubliceerd op 1 november 2022 om 14:08

Ooit ben ik eens op vakantie geweest met een aantal dames. Lekker naar het strand, lekker eten, wat winkelen. Een Girls tripje zeg maar. Je krijgt er vast en beeld bij. 

We hadden het heel goed naar ons zin en deze dag hadden we besloten een dagje zon, zee en strand te doen al stond er een stevige bries. 

Ik zit of beter gezegd hang  in mijn tuinstoel je kent ze misschien nog wel van vroeger. Een ijzeren frame, stoffen bekleding met van die ijzeren veren aan de achterkant. Ik kijk naar de mensen. Naar spelende kinderen. Mensen die de zee in gaan en er weer uit komen. Alles wat ik zie neem ik in me op. 

Ik staar om me heen en zie in de verte iets door de lucht aankomen. Het fladdert door de lucht en ik heb geen idee wat het is. Gebiologeerd blijf ik het volgen. Het gaat niet hard maar het blijft fladderen. Nee het is geen vogel. Ik verwacht eigenlijk elk moment dat het geen wind meer krijgt en op de grond valt. Maar het blijft fladderen. 

Ik blijf het volgen, het is ook geen blad van een boom. Maar wat het wel is, kan ik niet onderscheiden. Het komt langzaamaan dichterbij. Ik kan nog steeds niet goed zien wat het is. Ik kom echter wel van mijn strandstoel af maar blijf mijn ogen houden op dat wat aan komt vliegen. Ik volg het en langzaam kom ik in beweging. 

Ik krijg in de gaten welk pad het zal nemen en loop die richting op. Op het moment dat het nog ongeveer 5 meter van me vandaan is, heb ik in de gaten wat het is. Ik zet nog sneller mijn stappen en duik er met mijn volle vaart bovenop. Ik land plat op mijn buik.

 Hebbes! Met trots haal ik een briefje van 50 euro onder me vandaan.

Het geld komt je dus soms gewoon aanwaaien. Deze haalde ik dus uit de lucht vandaan. Maar hoe vaak heb jij in jouw bedrijf al gehad dat er plotseling een klant contact met jouw opneemt, waarvan je niet weet hoe die bij jou terecht gekomen is? Als je er naar vraagt volgt in veel gevallen een plausibele verklaring zoals een doorverwijzing van iemand, google of iets dergelijks. 

Maar je hebt het nooit aan zien komen. Geld komt je dus soms gewoon aanwaaien. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.